Στην εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις δράσεις του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ και τα οφέλη της συνεργασίας των φορέων του από τον κ. Κουτσούμπα Αντώνη, Πρόεδρο του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ και της Κοιν.Σ.Επ. «ΕΠΑΡΚΕΙΑ» (Ξάνθη), για το πλαίσιο ανάπτυξης της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και τα οφέλη της για την τοπική ανάπτυξη από την κα. Καραβαγγέλη Γεωργία, Αν. Αντιπρόεδρο του Δικτύου και μέλος της Κοιν.Σ.Επ. «Θράκης Κίνητρο» (Κομοτηνή) και για τις δράσεις του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας καθώς και για το νομικό πλαίσιο των φορέων Κ.ΑΛ.Ο. από τον κ. Αντώνη Κώστα, Μέλος του ΔΣ του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ (αναπληρωτή του Προέδρου του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας κ. Μιχάλη Σωτηρίου) και Διευθυντή Προγραμμάτων του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας ως ένας υποδειγματικός Κοινωνικός Συνεταιρισμός που λειτουργεί από το 2011, ο οποίος ασχολείται με την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία, στοχεύοντας στην εργασιακή ένταξη και επανένταξη των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των Ατόμων με Αναπηρία γενικότερα.

Στην εκδήλωση, πέραν του ευρύ κοινού και των εκπροσώπων των Κοιν.Σ.Επ. και των ΚΟΙΣΠΕ, παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, κ. Σμάραγδος Κρεμύδας και ο Πρόεδρος τους Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Δράμας, κ. Κώστας Αποστολίδης. Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχε ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο πρ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας, κ. Αριστείδης Μωυσιάδης καθώς και ο Επικεφαλής της παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Δ. Δράμας, κ. Στέργιος Ηλιόπουλος.

Το Δίκτυο θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την κα. Έλενα Γκώγκου, Γραμματέα του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. ΑΜΘ και Πρόεδρο της Κοιν.Σ.Επ. «Ανθρώπου Φύσης» (Δράμα) για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της συγκεκριμένης εκδήλωσης στη Δράμα καθώς και τους εκπροσώπους των φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και έδωσαν προστιθέμενη αξία στη συζήτηση που ακολούθησε.

Η επόμενη εκδήλωση του Δικτύου Κοιν.Σ.Επ. αναμένεται να διοργανωθεί τον Μάιο στην Αλεξανδρούπολη.

Τελευταία νέα

Ακολουθήστε μας